Kære Dansevenner

 

Jeg ønsker jer alle et godt og glædeligt og fredsfyldt nytår

 

Årets første danseaften i Tinkuy er i aften med temaet Nytårsdans og lysdanse. Et nyt år er begyndt, og vi tager afsked med det gamle og byder det nye velkommen med de håb og drømme, vi bærer ind i det.

Vi vil også danse lysdanse for at værne om lyset i særdeleshed og vores indre lys her i denne mørke tid  .

 

De kommende danseaftener i Tinkuy bliver mandage i lige uger:

 

Man d. 23 Januar kl.19 – 21: “Dance me to the end of love” vi vil danse til minde om Leonard Cohen – til hans musik og måske også læse nogle af hans tekster undervejs.

 

Man. 6 feb. kl. 19 – 21: Vinterdanse: Vi danser glæde og lys ind i krop og sind i den mørke vintertid. De fleste af dansene vil være meget meditative og til meget smukt musik.

 

Man. 20. feb.. og man. d. 6. marts: Vi vil fordybe os i mantradanse til smuk mantramusik.

Ordet mantra kommer fra sanskrit, hvor Man betyder sindet og Tra betyder befri – altså et ord eller navn, som befrier sindet. Et mantra kan være alt fra et navn til en længere remse af ord – og det er gentagelsen af det, der er vigtigt. Brug af mantra findes i mange meditationer og religioner. Mange gamle traditionelle danse har også denne gentagelse i sig, idet en bestemt serie af bevægelser gentages mange gange. At danse til et mantra hvor teksten også gentages sammen med bevægelsen giver en dimension mere. De letteste af dem, kan vi også synge med på. Det at arbejde med gentagelse på den måde er en vej til koncentration, balance, frihed og glæde, det vil sige at blive mere sig selv.

 

Man. d. 20 marts: Vi vil danse skønne danse til det spirende forår.

 

Man. d. 3 april: Forårsdanse

 

Glade dansehilsner

fra Tove