Om vores dans

Sådan bruger vi dansen positivt og aktivt

Vi lærer ikke blot dansene for at kunne danse dem. Vi lærer dansene og danser for at opnå og mærke, hvad dansen gør ved os. Vi udvælger dansene, musikken og bevægelsesmønstre for at bruge dem aktivt til at ”bevæge” os i dobbelt forstand. Til at hjælpe os og belive os.

Til at opnå en effekt og en påvirkning af os.
Når vi danser en skøn Balkan dans eller en stille meditationsdans, er hovedformålet ikke at blive god til Balkan dans eller meditativ dans, men for at opleve glæden, festligheden, roen eller hvad den enkelte dans kan gøre for os.

Vi anvender danse og musik fra alverdens kulturer og lande og vi danser til klassisk musik, gammel kirkemusik, ny musik m.m. Ethvert musikstykke og dans har sin egen indvirkning på os. Vi bruger det aktivt.

Hvilke danse

Dansene er dels gamle og nye folkedanse til musik fra mange forskellige lande som fra Balkan, Grækenland, Armenien, Rusland, Israel, Irland, Indianerne i Nord og Syd Amerika, Indien, Japan m.m.

Danse til klassisk musik.

Danse til gammel kirkemusik.

Der er danse i alle hastigheder og typer lige fra meditative danse til hurtige danse, der får pulsen i vejret. Sjove danse, danse med en symbolik som ”Walk in balance”, ”Kilden” hvor vi går til kilden og henter vand. ”Vuggedans” hvor vi tager omsorg for os selv. Danse hvor vi henter energi i lyset, i solen, dans hvor vi sår og høster og mange flere emner.

Hvordan foregår dansen

Dansen kalder jeg ”Cirkeldans”, fordi vi danser i fællesskab i en cirkel. Det kræver ikke nogen partner. Det er danse med fastlagte trin. Dansene er meget enkle at lære og jeg viser og øver altid trinene uden musik, inden vi danser dem. Enhver nybegynder kan være med.

Vi danser i respekt for hinandens personligheder.

Det handler ikke om at ensarte eller at danse perfekt. Selvom trinene er fastlagte, danser enhver med sit eget kropssprog. Derved kommer man ind i sin egen krop og i kontakt med sit indre. Man finder sin ro og glæde der. Samtidig er man i fællesskabet. For mange er det lettere at danse, når trinene er givet, så skal man ikke også koncentrere sig om at opfinde trinene og bevægelserne, de kommer af sig selv.

Mine danse udspringer fra Sacred Dance som kunne oversættes med spirituelle danse. Vi bruger dansen og bevægelserne til at komme i kontakt med vores spirituelle sind og finder roen og hjælpen til bedre at forstå os selv og tilværelsen.