Hvad er cirkel danse

Cirkeldans kaldes det, fordi vi danser i fællesskab i en kreds – en cirkel. Det kræver ikke nogen partner. Det er danse med fastlagte trin. Dansene er meget enkle at lære, og jeg viser og øver altid trinene uden musik, inden vi danser dem. Enhver nybegynder kan være med.

Vi danser i respekt for hinandens personligheder.

Det handler ikke om at danse ensarte eller at danse perfekt. Selvom trinene er fastlagte, danser enhver med sit eget kropssprog. Derved kommer man ind i sin egen krop og i kontakt med sit indre. Man finder sin ro og glæde der. Samtidig er man i fællesskabet og samværet. For mange er det lettere at danse, når trinene er givet, så skal man ikke også koncentrere sig om at opfinde trinene og bevægelserne som i fri dans, trinene i cirkeldans er indøvet.

Mine danse udspringer fra Sacred Dance som kunne oversættes med spirituelle danse. Vi bruger dansen og bevægelserne til at komme i kontakt med vores spirituelle sind og finder roen og hjælpen til bedre at forstå os selv og tilværelsen.

Hvilke danse og musik

Dansene er dels gamle og nye folkedanse til musik fra mange forskellige lande som fra Balkan, Grækenland, Armenien, Rusland, Israel, Irland, Indianerne i Nord og Syd Amerika, Indien, Japan m.m.

Danse til klassisk musik og ny musik. Danse til gammel kirkemusik.

Der er danse i alle hastigheder og typer lige fra hurtige danse, der får pulsen i vejret til meditative danse, der får sindet i ro. Sjove danse. Danse med en symbolik som ”Walk in balance”, ”Kilden” hvor vi går til kilden og henter vand – resurser. ”Vuggedans” hvor vi tager omsorg for os selv. Danse hvor vi henter energi i lyset, i solen, dans hvor vi sår og høster og mange flere emner.

At danse gør så meget godt for os

Meningen er at opleve, hvad dansen kan give os. Det at danse og bevæge os i enkle danse i en kreds af andre danseglade personer giver motion og glæde og det har vi alle brug for. Dansen det giver også så meget andet. Dans healer krop og sind og stimulerer hjernen og hukommelsen, det er videnskabeligt bevist. Dansen påvirker hele vores personlighed, den påvirker kroppen, vores sundhed, mentale evner, følelser, giver sociale relationer, spirituelle oplevelser med mere. Vi vil danse og opleve denne påvirkning og hvad vi aktivt kan bruge dansen til.

Vi er alle forskellige og har forskellige ønsker til aktivitet. For nogle mennesker er dans og bevægelse til musik i fællesskabet en dejlig måde at få motion og aktivitet på.