Vores danse

Interesseret i dans, som vejen til sundhed og velbefindende?

Er du interesseret i at høre om, hvordan jeg bruger dansen og giver den videre til deltagerne i mine dansekurser, så kan du læse mere her.

Dansene handler ikke om at optræde eller vise noget. Det handler netop ikke om at være ensartet eller at danse perfekt.

Det jeg laver og har gjort i mange år kalder jeg ”Cirkeldans”. Vi danser i fællesskab i en cirkel. Så det kræver ikke nogen partner. Det er koreograferede danse med fastlagte trin. Dansene er meget enkle at lære og jeg viser og øver altid trinene uden musik inden vi danser dem, så enhver nybegynder kan være med. Der kræves ingen forudsætninger. Jeg kan også vanskeligere danse, men dem bruger jeg kun til en øvet gruppe.

Selvom trinene er fastlagte, danser enhver i gruppen med sit eget kropssprog. Derved kommer man ind i sin egen krop og i kontakt med sit indre. Man finder sin ro og glæde der. For mange er det lettere at danse, når trinene er givet, så skal man ikke også koncentrere sig om at opfinde trinene og bevægelserne, de kommer af sig selv.

Dansen giver for mig og deltagerne ikke kun motion til kroppen, men også ro til tankerne, velvære og glæde til følelserne og socialt samvær. Dansen løser op for følelser, spændinger i kroppen og tanker man går og tumler med.

Dansene kan udvælges, så programmet kan bruges til forskellige formål.

Jeg er ikke terapeut, men min dans er helt klart en hjælp til selvhjælp terapi, som gør noget ved deltagerne.

Der er danse i alle hastigheder og typer lige fra meditative danse til hurtige danse, der får pulsen i vejret. Sjove danse, danse med en symbolik osv.

Jeg kan udvælge dansene så de er specielt rettet til en bestemt målgruppe, såsom stressramte.

eg kan også udvælge til personer, som ikke kan motionere fysisk hårdt. Fx personer med hjerter problemer eller med KOL.

Jeg havde selv gavn af dette, da jeg var stressramt og ikke orkede ret meget, så kunne jeg danse de meget stille, enkle danse og meditations dansene, som er stille bevægelse til musik.

Tilbagemeldingen fra vores deltagere er, at de bliver dejligt afslappet i kroppen og har det rart efter dansen. Hvis de kommer og er trætte, har hovedpine, spændinger, tunge tanker og lignende, så går de friske og glade derfra.Jeg kan udvælge dansene så de er specielt rettet til en bestemt målgruppe, såsom stressramte.

Jeg kan også udvælge til personer, som ikke kan motionere fysisk hårdt. Fx personer med hjerter problemer eller med KOL.

eg havde selv gavn af dette, da jeg var stressramt og ikke orkede ret meget, så kunne jeg danse de meget stille, enkle danse og meditations dansene, som er stille bevægelse til musik.

Tilbagemeldingen fra vores deltagere er, at de bliver dejligt afslappet i kroppen og har det rart efter dansen. Hvis de kommer og er trætte, har hovedpine, spændinger, tunge tanker og lignende, så går de friske og glade derfra.

Jeg har selv været stressramt og syg. Da var dansen en stor hjælp til at klare at komme over stressbelastninger, og det har været en stor del af min hjælp til at blive frisk igen. Motion er vigtigt for stressramte, og dansen er en god motionsform for mig. Jeg tror, at mange andre også kunne have glæde af denne motionsform, men mange kender ikke til at danse og tilbuddene er ikke så let tilgængelige som fx fitnesscentre. Derfor opdager de ikke, om de egentlig er ”danse-motionister”.

I efteråret havde DR tilbud om motionsprogrammer, som de havde opdelt til forskellige typer af motionister og der var netop en til danse-motionister. Dansen gør dog meget mere end motion, den løser spændinger, åbner til gemte følelser og hjælper til helbredelse af stressen.